Over Thomas

 

Verbeeldingskracht

Verbeeldingskracht is de een puur menselijk vermogen. Wij zijn in staat om vanuit het niets iets nieuws te creëren. Menselijke creativiteit fascineert me al mijn hele loopbaan. Verbeeldingskracht is letterlijk de kracht waarmee we beelden werkelijkheid kunnen laten worden. Voor mij is ondernemerschap de kracht van verbeelding pur sang.

 

Je bedrijf bestaat uit twee belangrijke ideeën

Ieder bedrijf is ooit begonnen met een idee. Dat is het eerste belangrijke idee. Zonder dat idee zou je nooit je bedrijf begonnen zijn.

Terwijl je bouwt aan je bedrijf heb je een beeld van hoe je het in de toekomst wil hebben. Dat is het tweede belangrijke idee: je ideaal voor de toekomst. Je bedrijf staat tussen deze twee ideeën in. Wat is de kortste route tussen je huidige situatie en je ideaal? Dat is de kernvraag waar ik met klanten aan werk.

Samen bouwen aan iets moois

Wat ik meebreng in de samenwerking met anderen is een combinatie van analyse en creativiteit. Hoewel het voor mij heel normaal is, word ik er regelmatig op gewezen dat dit een schaarse combinatie is. Blijkbaar kan ik structuur brengen in het anders zo chaotische creatieve proces dat hoort bij innovatie van producten, diensten en bedrijfsmodellen.

Ik zet deze kwaliteiten in bij de samenwerking met klanten wanneer ik ze begeleid bij het realiseren van hun ideaal. Ik ben in staat om snel de essentie te vinden van een probleem. En ik kan er vervolgens concrete actie aan verbinden.

Sinds mijn start als zelfstandig ondernemer in 2008, heb ik een rijkgevulde gereedschapskist ontwikkeld. Klanten vragen me onder andere voor:

  • Business model design
  • Design sprints en rapid prototyping
  • Design thinking
  • Groeicoaching
  • Teamcoaching mbt innovatie

Kernwoorden

Verbeeldingskracht

Nieuwsgierigheid

Prioriteiten